iPad Cartooning

  Positieve cartoons getekend op iPad pro.  Al sinds 2001 werk ik als digitale karikaturist.  Met mijn staande ezeltje ben ik mobiel. Maar we kunnen ook samen komen tekenen, als  De Cartoonfabriek. Dan staan we op een vaste plek.

iPad cartooning

Digitale sneltekenaar op iPad pro.

Al sinds 2001 werk ik als digitale karikaturist/ sneltekenaar.  Met mijn staande ezeltje ben ik mobiel. Maar we kunnen ook samen komen tekenen, als De Cartoonfabriek.  Één tekenaar tekent de lijnen op zijn tablet, stuurt de karikatuur door naar het tablet van de tweede artiest die kleur en schaduw geeft aan de tekening.

Met iPad pro gemaakte tekeningen door sneltekenaar

Digitale karikaturen op iPad

 

Het tekenproces kun je live volgen op een groot scherm waar de iPad draadloos mee verbonden is.

Met een template teken ik het gezicht op een vooraf getekend lichaampje (of lichaam!). Bijvoorbeeld dat van een held.  De actie en achtergrond hebben op een ludieke manier iets met jouw bedrijf te maken.  Het resultaat kan van alles zijn. Een email, een fotokaartje, een FB post. Een badge met keycord, een 10 cm grote button, een foto in een lijstje, een A4, of A3  fotoprint. Als digitale karikaturist werk ik alleen of samen met een andere sneltekenaar.

Op iPad  tekenen kan op verschillende manieren:

verschillende tekenstijlen

karikaturen tekeningen in verschillende stijlen: grappig, modieus, ten voeten uit, positief, als held. OP iPad of surface pro zwart-wit

Mobiel

Met de kleine standaard wandel ik de zaal rond.  Draadloos ben ik met een fotoprinter en een groot scherm verbonden zodat iedereen kan meegenieten.

*** In 5 minuten klaar ***

Vast plekje

Op een vaste plek

*** De cartoon is in 5 minuten klaar  ***

De Cartoonfabriek

 2 Sneltekenaars, 2 tablets.  De één tekent de lijnen, de tweede tekenaar  geeft kleur.  We staan op een vaste plek.  Het model staat 2 minuten bij de cartoonist en daarna 2 minuten bij de inkleurartiest. Et Voilá!

*** elke 2 minuten een volgende gast  ***

Ipad Cartooning

Kijk voor meer info over sneltekenaar op iPad