Geschilderde portretten

Geschilderde portretten

De impressionistische schilderijen van Gauguin, van Gogh en Cézanne zijn inspiratiebronnen voor mij als portrettist.  Hun kleurgebruik en de open penseelstreek streef ik na.  Dit zijn 2 geschilderde portretten van mijn eigen kinderen.  De portretten zijn op  doeken van 50 X 70 gemaakt. Van het model maak ik foto’s, maar ook schetsen.  Ik heb gezocht naar houdingen en gezichtsuitdrukkingen die precies bij hun karakter passen. Het gezicht is realistisch een klein beetje karikaturaal geschilderd. Ik denk dat het doek met het subtiele karikatuur aspect een beetje beter kan lijken dan een foto doet.

In mijn studio werk ik het portret uit.  Acrylverf gebruik ik in plaats van olieverf omdat dit veel sneller werkt.  Een schilderij zoals je hier ziet is in een week tijd geschilderd. Voor de fotosessie, de schetsen en het schilderij vraag ik € 600,-. Daarbij gaan we  1 of 2 uur verschillende  poses uitproberen en kom ik met ideetjes, maar ik vind het zeker ook leuk als jullie ook opvattingen hebben.  Fotograferen en schetsen kan in mijn studio in Utrecht, maar ik kan ook naar jullie toe komen.

Portretschilder in atelier zit op een stoel met een penseel in zijn hand en schildert met acrylverf een schilderij . Het is een portret van een jongen in de stijl van Gauguin.

Mijn zoon poseert voor het portret. Dat ga ik aan de hand van foto's en schetsen in mijn atelier in acrylverf schilderen

Het model is gefotografeerd maar met een klein beetje karikatuur elementen geschilderd in een losse vlotte stijl

portret in acrylverf. Met handen en voeten. (50X70)

Elmo poseert voor schilderij kunstenaar portrettist. portet in Gauguin, impressionistische stijl in acrylverf.

detail van portret schilderij van mijn zoon Elmo